INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Masterplast" u proizvodnju staklene mrežice uložio 1,4 miliona evra

01.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Masterplast" saopštila je danas da u Mađarskoj počinje proizvodnju jednog od elemenata sistema termoizolacije, staklene mrežice, koju će u najvećoj meri da distribuira na tržištima Evropske unije.

- Naša grupacija se od 2003. godine bavi prodajom termoizolacije. Krećući se ovim putem stekli smo mnoštvo znanja o upotrebljenim materijalima, kao i tehnikama primenjivanja, tako da je pokretanje sopstvene proizvodnje staklene mreže sledeći prirodni korak u našem razvoju. Naša grupacija je jedna od najvećih distributera staklene mreže u Evropi. Unutar Evrope se primenjuju anti-dampinška pravila, što je rezultitalo time da su staklene mreže sa Dalekog istoka potisnute u pozadinu. Uz ovakve uslove, sa sopstvenom proizvodnjom, možemo i dalje da jačamo našu pozicuju na tržištu – kažu u toj kompaniji.

Investicijom od 1,4 miliona evra, novi pogon vrhunske nemačke tehnologije ima kapacitet proizvodnje staklene mreže od 10,4 miliona kvadratnih metara na godišnjem nivou.

- Od uspešne akcije prikupljanja kapitala putem berze 2012. godine, "Masterplast" grupacija je investirala 5 miliona evra, što jasno ukazuje na to da samo usmereni ka razvoju i posedujemo sve neophodne resurse koji će nam i ubuduće omogućiti blagovremeno reagovanje na mogućnosti koje pruža tržište. Takođe se i u ostalim državama regiona građevinarstvo polako budi. Analize trendova nam prognoziraju razvoj već u narednim godinama, a sada započete investicije će nam stvoriti izvrsnu podlogu kako bi još više jačali poziciju na ovom tržištu – izjavio je Tibor David, predsednik-direktor "Masterplast Nyrt"-a.

Grupa "Masterplast" osnovana je 1997. godine, tokom godina se razvila u jednu od vodećih proizvođača i distributera termoizolacionih materijala. U Srbiji poseduju fabriku "Masterplast Yu" u Subotici.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;