Dovodimo nove investitore u Beočin

09.09.2008. | Tanja Janković, Biznis | Biznis

Kompanija „Lafarž" (Lafarge) će oživeti biznis park, koji se prostire na 25 hektara zemljišta sa izgrađenom infrastrukturom i tako će pomoći da Beočin postane jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji - rekao je za Biznis Kostin Bork, novi direktor „Lafarž" u Srbiji, i dodao da će uložiti napor da animira i privuče još stranih investitora koji bi došli u tu opštinu.

Kako biste ocenili dosadašnje poslovanje u Srbiji?

- „Lafarž" je jedan od prvih velikih stranih investitora koji je došao u Srbiju nakon demokratskih promena, i od tada do danas svedoci smo velikih promena u fabrici i u našem okruženju. Svih ovih godina suočavali smo se sa mnogim izazovima, ali je svaka poteškoća na koju smo naišli predstavljala dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata. Mogu da kažem da smo u celini zadovoljni našom investicijom i poslovanjem u Srbiji.

Kolike su dosadašnje ukupne investicije vaše kompanije u Srbiji?

- Nakon akvizicije 2002. godine koja je iznosila oko 58 miliona evra, do sada smo, pored toga, investirali oko 75 miliona evra u tehničku rekonstrukciju i modernizaciju fabrike, koja sada može da se meri sa najuspešnijim fabrikama u Evropi. Zahvaljujući tako obimnom investicionom programu, sva naša postrojenja pokrivena su filterima, zatvoren je mokri postupak koji je bio veliki zagađivač, izgrađen je novi silos klinkera kapaciteta 50.000 tona koji obezbeđuje skladištenje klinkera u zatvorenom, što je sve ukupno doprinelo da mi u pogledu stanja životne sredine danas u Beočinu imamo znatno bolju situaciju.

A godišnji promet?

- Prošle godine naš ukupni promet iznosio je oko 100 miliona evra...

(ceo intervju na sajtu Biznis)
 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...