INFONET-468X60-BANNER

Paraćin ne oprašta dugove Staklari

21.09.2011. | M.N.S. | Večernje novosti

Srpska fabrika stakla zatražila je od opštine Paraćin da joj otpiše dug od 140 miliona dinara na ime republičkih prihoda dok ona čeka novog vlasnika. Čelnici ove opštine, međutim, predložili su trampu kao način da se poravnaju ove obaveze.

Paraćinska fabrika stakla će uskoro otići u ruke bugarskih biznismena, koji, prema dogovoru sa preduzećem Srbijagas, u čijem sastavu je poslovala ova staklara, imaju obavezu da podmire troškove korišćenja gasa i ulože u fabriku 75 miliona evra. Sve ostale svoje dugove staklara mora da podmiri.

"Paraćin nema nameru da Srpskoj fabrici stakla otpiše njene obaveze na ime republičkih prihoda koji pripadaju opštini", kaže Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin. "Predložili smo da nam u zamenu staklara da fiskulturnu salu koja nije u funkciji, kao i sadašnji diskont koji je tri puta jeftiniji od duga. I očekujemo odgovor."

Paunović tvrdi da bi predlog podmirenja obaveza možda bio drugačiji, ali, s obzirom na to da će "staklara uskoro postati privatna, opština Paraćin ne želi da se odrekne imovine koja je građena uglavnom radničkim parama, a potrebna je Gradu".

"Fiskulturna dvorana bi se koristila za javne potrebe grada, a posle renoviranja, dobila bi prvobitnu namenu i u njoj bismo organizovali sportska takmičenja i treninge klubova fabrike i opštine", rekao je Paunović. "Sa Staklarom smo se već dogovorili oko preuzimanja stadiona Borca, zbog duga od 230 miliona dinara koje je fabrika dugovala za komunalne i druge lokalne prihode."

U opštini Paraćin planiraju da stadion sa postojećom infrastrukturom postane velelepni sportski centar koji će služiti građanima, sportistima, kao i kulturnim ustanovama.

Povezane vesti:

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;