INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Slovenački inženjeri za bezbednost u studijskoj poseti Srbiji - Trimo inženjering primer dobre prakse

09.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Pedesetočlana delegacija Međuopštinskog društva inženjera za bezbednost iz Novog Mesta u Sloveniji, posetila je pogon za proizvodnju krovnih i fasadnih sistema Trimo inženjeringa u Šimanovcima, nadomak Beograda. Svake godine, društvo organizuje dve studijske posete kompanijama: jednu u matičnoj državi i drugu u nekoj od evropskih zemalja. Cilj je razmena i prenošenje dobrih praksi i ideja i upoznavanje sa praktičnim problemima i novitetima na polju bezbednosti i zdravlja na radu i protivpožarne zaštite u različitim kompanijama.

Slovenački inženjeri, na čelu sa predsednikom društva, Mirom Škufcom, obišli su proizvodni pogon Trimo inženjeringa, koji je pri izgradnji i puštanju u rad opremljen i obezbeđen u skladu sa visokim standardima i zahtevima evropskog i domaćeg zakonodavstva. Zgrada fabrike izgrađena je od vatrootpornih Trimoterm panela sa ispunom od kamene vune, dok se proizvodni proces strogo kontroliše na više nivoa.

Posebno interesovanje gosti su pokazali za sistem zaštite i obezbeđenja proizvodne linije, a dobar utisak na njih ostavila je higijena i uređenost pogona i otvorenog skladišta materijala u fabrici Trimo inženjeringa.

Nažalost, u Srbiji smo svedoci stanja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu koje je daleko od željenog. To je vidljivo iz velikog broja povreda na radu u našoj zemlji – gde smo u samom evropskom vrhu, prema rezultatima nekih istraživanja. Rešenje Miro Škufc vidi u naporima i zalaganju domaćih stručnjaka i menadžmenta kompanija da osiguraju obaveznu primenu odredbi zakona u praksi, jer uređeno i kvalitetno – bezbedno radno mesto garantuje i bolju produktivnost i motivaciju zaposlenog.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;