INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom u "U.S. Steel Srbija" vrednog 22 miliona evra

02.03.2011. | eKapija

Izgradnja prvog sertifikovanog postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom u Srbiji počela je juče u kompaniji "U.S. Steel Srbija" u Smederevu.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovao je juče postavljenju kamena temeljca i tom prilikom istakao da će u to postrojenje biti uloženo više od 22 miliona dolara i podsetio na to da ta kompanija stalno investira u projekte za zaštitu životne sredine, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Ministar je ukazao na to da u situaciji kada u Srbiji postoji 440 deponija ulaganje od 22 miliona dolara u zaštitu životne sredine predstavlja jedinstven primer i dodao da resorno ministarstvo podržava takve napore.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević izjavio je da najnovijom investicijom kompanija nastavlja da doprinosi poboljšanju životne sredine u Smederevu.

Generalni direktor "U.S. Steel Srbija" Metju Perkins ukazao je na to da će izgradnja postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom biti u skladu sa zakonima o zaštiti životne sredine, koji važe u Srbiji i u Evropskoj uniji.

Perkins je istakao da je ova važna investicija usmerena na poboljšanje zaštite životne sredine u železari.

On je dodao da je ova kompanija od dolaska u Srbiju uložila više od 80 miliona dolara u projekte za zaštitu životne sredine, uz napomenu da će sa ovim projektom investicije ove kompanije biti veće od 100 miliona dolara.

Generalni menadžer za zaštitu životne sredine u "U.S. Steel Srbija" Ljubica Drejk rekla je da će novo postrojenje omogućiti kompaniji da ispuni sve zahteve Zakona o zaštiti životne sredine, Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zaštite životne sredine, Zakona o upravljanju otpadom, kao i Zakona o planiranju i izgradnji.

Tokom izgradnje novog postrojenja biće angažovano približno 100 ugovarača, a po završetku biće otvoreno 16 novih radnih mesta.


 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;