INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Skadarsko jezero gasi žeđ Crnogorskom primorju

04.10.2010. | Politika

Regionalni vodovod kojim će se Crnogorsko primorje snabdevati pitkom vodom iz Skadarskog jezera pušten je u rad 30. septembra.

- Uredno vodosnabdevanje uslov je za ostvarivanje realne projekcije održivog razvoja Crne Gore- rekao je tom prilikom premijer Milo Đukanović.

Izgradnja vodovoda sa izvorišta Bolje sestre koštala je 81,7 milion evra, od čega je crnogorska vlada obezbedila 35 miliona.

Đukanović je podsetio da je voda u 21. veku postala strateški resurs, navodeći da je u mnogim područjima Evrope i sveta debalans između tražnje i raspoloživosti vodnog potencijala dostigao kritične razmere.

- Crna Gora i ovim projektom potvrđuje da se okreće svojim izdašnim potencijalima koristeći samo deo u svetskim razmerama inače sve oskudnijeg i dragocenijeg resursa kakav je pitka voda.

Novi vodovod omogućiće da se gotovo tokom cele godine proizvodi voda i za potrebe Mediterana jer potencijal izvorišta Bolje sestre prevazilazi dugoročne potrebe Crnogorskog primorja i projektovani kapacitet regionalnog vodovoda.

Direktor Javnog preduzeća Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Zoran Bošnjak istakao je da su realizacijom tog objekta stvorene pretpostavke za uspešan razvoj turizma i budućih investicionih projekta na Crnogorskom primorju.

- Vrednost sveobuhvatne investicije, uključujući opštine Herceg Novi i Ulcinj, iznosiće oko 100 miliona evra - kazao je Bošnjak.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;