INFONET-468X60-BANNER

Za bazen i stadion u Pirotu 6 mil EUR

04.08.2010. | e-kapija

Gradnja zatvorenog bazena, dogradnja stadiona i sređivanje parka oko srednjovekovnog gradića koštaće Piroćance više od 6 miliona evra. Ovim projektima Pirot će konkurisati kod Vlade Srbije, koja bi trebalo da da polovinu novca. Pirot i Vlada Srbije bi odmah dali po 10% vrednosti, a ostatak bi bio otplaćivan u narednih pet godina. U opoziciji tvrde da je zaduživanje za ove projekte preveliko i da će otplata ugroziti ostale radove u gradu.

Odbornici SO Pirot usvojili su odluku kojom je obezbeđen novac za ove projekte u budžetu za ovu i sledeću godinu. Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić kaže da bi se zatvoreni bazen gradio pored Gradskog stadiona, na površini od 3.700 m2. U njemu bi bila dva bazena, jedan veličine 33 sa 25 metara i drugi 12,5 sa 8 metara, kao i ostali prateći sadržaji, poput teretane, fitnes kluba, saune...

"Dva terena za košarku i rukomet na Omladinskom stadionu biće potpuno rekonstruisana, sa novom podlogom, rasvetom i sedištima na tribinama. U kasnijoj fazi bi se uradile nadstrešnice na tribinama. Umesto stare zgrade, gradiće se nova od 400 m2. Park pored Gradića takođe treba da dobije novo ruho. Osim uređenja zelenih površina, predviđa se izgradnja amfiteatra na mestu zapuštenog bazena, fontane, šetališta i parkinga. Cilj nam je da kapije Gradića otvorimo za građane. U donjem Gradu biće pivnica, vinarija i poslastičarnica u duhu stare arhitekture, a u obnovljenim kulama gornjeg Grada bile bi stalne postavke", kaže Kostić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da su konkurs i zaduženje jedini način da ovi objekti budu izgrađeni.

"U ovoj i narednoj godini biće potrebno da obezbedimo 10% učešća. To je oko 50 miliona dinara i mi ćemo ih sigurno obezbediti. Sledi grejs period od godinu dana i onda pet godina vraćanja po 10% od ukupne investicije. Godišnje bi to bilo po 50 miliona dinara", kaže Vasić.

Koliko će koštati projekti (u milionima evra):

  • zatvoreni bazen 5,5
  • dogradnja stadiona 0,35
  • uređenje Gradića 0,8

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;