INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bez papira i redova: Digitalni upis u katastar sada dostupan u Srbiji

06.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Od 4. novembra 2023. godine građani Srbije mogu da koriste isključivo digitalni put za upis u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture, zahvaljujući novim izmenama zakona. Ovaj napredak omogućava korisnicima da uz stručnu podršku advokata i geodetskih organizacija efikasno i sigurno upravljaju svojim nekretninama.

RGZ

Digitalni upis u Katastar (Foto: RGZ)

Republički geodetski zavod (RGZ) je uveo ovu promenu kako bi se osigurala preciznost i pravilnost dokumentacije kroz proveru od strane ovlašćenih profesionalaca. Svi zahtevi koji su ranije podnošeni lično, sada će se obrađivati digitalno, što znači da će građani imati pristup uslugama RGZ-a sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

Digitalni "šalteri" umesto redova

Zamena za fizičke šaltere su digitalni "šalteri", kojih ima preko 4.000, a koji su dostupni 24 sata dnevno, svakog dana u godini. Ovo ne samo da štedi vreme i energiju građana, već i smanjuje mogućnost falsifikovanja dokumenata, jer se svi podaci prenose u digitalni format i proveravaju od strane profesionalaca.

Kraj papirnoj birokratiji

Digitalizacijom upisa u eKatastar, RGZ zatvara vrata manipulacijama i falsifikatima, te unapređuje efikasnost i transparentnost svojih usluga. Katastar sada postaje deo digitalne realnosti Srbije, olakšavajući građanima pristup informacijama i uslugama koje su im potrebne.

Podrška građanima

Za sve nedoumice i pitanja, građani mogu kontaktirati RGZ putem broja telefona Info centra 0700/500-500 i mejla info.centar@rgz.gov.rs, a spisak ovlašćenih advokata i geodetskih organizacija dostupan je na zvaničnom sajtu RGZ-a.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;