INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi most preko Zapadne Morave biće izgrađen do novembra

06.09.2023. | RTS

Nakon što je junska bujica odnela jedini most preko Zapadne Morave koji je povezivao Čačak i Kraljevo, Mrčajevci s nestrpljenjem očekuju novi most. Prema planovima, radovi bi trebalo da budu završeni do novembra, čime će se rešiti trenutni saobraćajni izazovi s kojima se suočavaju lokalni stanovnici.

Most

Ilustracija

Umesto da se stari most obnovi, odlučeno je da se krene s izgradnjom sasvim nove konstrukcije. Već su postavljeni temelji za sedam stubova koji će nositi novi most preko reke.

Milan Vilotijević, predstavnik izvođača radova kompanije "Loteks", naveo je za RTS neke tehničke detalje o novom mostu. Prema njegovim rečima, kolovoz će biti širok 5,5m, a most će imati i pešačku stazu, ivičnjacima odvojenu od kolovoza. Dodatne bezbednosne mere uključuju odbojnike, ogradu i osvetljenje.

Za mnoge meštane, ovaj most je neophodna veza između Čačka i Kraljeva. Milan Bojović, na čelu javnog preduzeća "Gradac", istakao je važnost ovog projekta i dodao da su materijali sa starog mosta pažljivo sačuvani. Plan je da se oni iskoriste za popravke drugih mostova u okolini koji su pretrpeli štetu tokom nedavnih vremenskih nepogoda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;