INFONET-468X60-BANNER

Regionalne arhitekte na Sferinoj konferenciji u Sarajevu

29.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' koja će se održati 4. i 5.10.2022. godine u Sarajevu, ugostiće u Hotelu Hills regionalne arhitekte i stručnjake koji će svojim predavanjima predstaviti projekte i novitete koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu. Predavače pogledajte na linku.

SFERA 2022

Konferencija će ugostiti regionalne arhitekte i stručnjake (Foto: Sfera)

Pored naučnog dela konferencije, biće otvoren i sajamski deo u kojem sponzori i partneri, tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, predstavljaju novitete, proizvode i inovacije. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne.

Drugog dana konferencije biće održana i panel diskusija o temi konferencije, a donešeni zaključci biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Konferenciju će svečano otvoriti ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Delić, a obratiće se i predstavnici sektora za energetiku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Privredne komore FBiH, kao i Instituta za standardizaciju BiH.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;