INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja puta Bijeljina-Rača za koji je Srbija izdvojila 100 miliona EUR

15.09.2022. | Beta

U mestu Velika Obarska danas je počela izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače dugačke 20 kilometara. Radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine.

Izgradnja puta - ilustracija

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ova deonica je nastavak auto-puta od Beograda do Sarajeva, koji će biti povezan sa novim mostom na Savi, na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Svečnosti povodom otvaranja radova, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović, prenosi Beta.

Predsednik Vučić izjavio je tom prilikom da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što se gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.

On je naveo da će deonica puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen.

Milorad Dodik izrazio je zahvalnost Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva i istakao je da će u narednih četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom, kao i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative "Otvoreni Balkan", prenosi Beta.

Predsednica RS Željka Cvijanović naglasila je da je danas veliki dan za Republiku Srpsku i Srbiju i da je put od Bijeljine do Rače "simbol nacionalnog jedinstva, kruna nikada boljih odnosa Republike Srpkse i Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;