INFONET-468X60-BANNER

Trimo kompanija nagradila desetoro mladih srpskih stručnjaka

13.05.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Trimo nagradila je desetoro mladih srpskih stručnjaka, na međunarodnom konkursu Trimove nagrade za mlade istraživače. Kao Kompanija koja nagrađuje najbolje i doprinosi daljem razvoju struke u celini, u Trimu deveti put za redom dodeljuju priznanja najboljim diplomskim i magistarskim radovima i doktorskim disertacijama, napisanim i odbranjenim na arhitektonskim, građevinskim i mašinskim fakultetima u toku kalendarske 2009.

Na konkursu je ove godine bilo 105 prijavljenih iz 6 zemalja: Slovenije, Srbije, Hrvatske, Italije, Crne Gore i Mađarske, a osim Slovenaca, najviše prijavljenih bilo je iz Srbije. Od 60 radova koliko će ukupno biti nagrađeno, 10 radova je iz Srbije. Dodela nagrada biće 3. juna u Ljubljani, uz prisustvo svih nagrađenih.

- Trimo nagrade za istraživanje imaju jasnu svrhu: da podstaknemo mlade stručnjake u njihovom radu, otvorimo nove mogućnosti saradnje između Trima i akademske sfere, kao i da omogućimo studentima i mentorima da u svojim naučnim radovima upotrebljavaju podatke iz realnog života i da rešavaju probleme na koje nailaze tokom profesionalnog rada.

- Trimo nagrade za istraživanje takođe jasno i nedvosmisleno predstavljaju priznanje kvaliteta, ali i funkcionalnu upotrebu pojedinačnih istraživačkih radova – što, nažalost, nije nužan činilac svih doktorskih, magistarskih i diplomskih radova iz akademske sfere. Ovaj konkurs je očigledan primer razvoja saradnje između privrede i univerzita, a radovi mladih stručnjaka pokazuju da se na srpskim fakultetima radi sistematično i kvalitetno i da Srbija ima kreativne, inovativne i dobre stručnjake - izjavio je Miloš Ebner, MBA, predsednik komisije za istraživački rad.

Takođe, putem nagrada studenti i njihovi mentori lakše uspostavljaju kontakt sa Trimom kao preduzećem, i ta saradnja nastavlja se i dalje, u raznim oblicima. Više od 25 odsto nagrađenih na različite načine i dalje sarađuje sa Trimo kompanijom. Tako su akademci uključeni u razvojne projekte ili kao spoljni saradnici na delimičnoj ili celovitoj primeni njihovih ideja – te na taj način vide svoj rad ostvaren i u realnosti.

Za sada, Srbija je na drugom mestu po broju nagrađenih radova – uključujući i ovu godinu, ukupno 31 – iz sve tri oblasti (arhitektura, građevina, mašinstvo), i sa sva tri akademska nivoa (diplome, magistarske teze, doktorske disertacije). Najviše nagrađenih radova je sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, ali tu su i ostali univerzitetski centri iz Srbije, pre svega Novi Sad i Niš.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;