INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

JCB razvio prvi rovokopač na električni pogon

28.11.2018. | Gradjevinarstvo.rs

JCB 19C-I E-TEC je prvi kopač na električni pogon koji je razvio JCB, kao odgovor na zahteve kupaca za mašinom sa nultom emisijom koja može da se koristi u zatvorenom prostoru, pod zemljom i u blizini ljudi u naseljenim oblastima.

Ovaj mini bager od 1,9 tone puni se tako što se jednostavno uključi u napajanje struje od 230 volti u domaćinstvu. Kada se potpuno napuni, spreman je za celodnevni radni dan na gradilištu – kopanje sa istom brzinom i jačinom kao kopač koji radi na dizel gorivo. Moguće je i super brzo punjenje na početku, kojim je vreme punjenja smanjeno na pola.

Ovaj inovativni proizvod će biti u prodaji krajem godine, posle njegovog razvoja u tajnosti u sedištu kompanije u Stafordšijru. Njegov razvoj predvodio je Predsednik kompanije Lord Bamford, koji je tokom predstavljanja mini bagera 19C-I E-TEC, njegov dolazak najavio kao „pravo dostignuće“ u sektoru građevinarstva.

JCB razvio prvi rovokopač na električni pogon

JCB 19C-I E-TEC

Lord Bamford je rekao: „JCB je već decenijama na čelu razvoja inovativne građevinske opreme na dizel pogon. Zapravo, zahvaljujući našoj čistoj dizel tehnologiji, standardne JCB mašine u velikoj meri će se približiti nultoj emisiji do sledeće godine.   

„Međutim sa urbanizacijom, dodao je Lord Bamford, mašine se koriste sve bliže ljudima, kao i kopanje ispod zemlje, u zatvorenom prostoru, blizu bolnica i u okruženju prehrambene industrije. Zbog toga nastaje novi sektor nulte emisije, i to veoma brzo.  Zato smo mi stali na čelo razvoja tehnologije alternativnih izvora energije i po prvi put razvili JCB kopač na električni pogon.“

Minibager JCB 19C-I E-TEC c – neće samo imati nulte emisije, već će biti i najtiša mašina u asortimanu JCB-a. To znači da preduzimači mogu da rade u kasne sate na gradskim ulicama, u blizini bolnica i škola, a da pri tome ne smetaju ljudima. Ova mašina ima i postolje za pomicanje bagera koje može da se uvuče tako da može da funkcioniše u skučenom prostoru.

Bager na električni pogon ima elektro motor i tri napredna seta litijumskih baterija, kako bi se dostigao puni energetski kapacitet od 15kWh.

Uvođenjem nove generacije kopača na električni pogon, JCB je, još jednom, napravio veliki korak napred na tržištu mini bagera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;