INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inženjeri srce sistema, zajedno u nove projekte

27.09.2018. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović pozvala je inženjere da zajedno sa Vladom i tim ministarstvom rade na infrastruktnurnim projektima.

Ministarka ih je pozvala da zajedno rade na projektima u novom investicionom ciklusu koji kreće iduće godine, vrednom više od pet milijardi evra.

- Jednu zemlju imamo, svi je volimo i želimo da ona napreduje. Ima puno prostora da budemo mnogo efikasniji u oblasti infrastrukture, a to možemo samo ako budemo radili zajedno i vlada i Univerzitet. I zato vas pozivam da radimo zajedno - rekla je Mihajlović na svečanoj skupštini povodom 20 godina od osnivanja Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS).

Ona je poručila da Akademija i Građevinski fakultet predstavljaju srce sistema inženjerstva u Srbiji.

Mihajlović je rekla da je u prethodnom periodu vlada uradila mnogo toga da se građevinarstvo postavi na noge.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Naš zajednički rezultat je da je udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu povećan za četiri godine sa manje od tri odsto na 5,5 odsto BDP-a - rekla je Mihajlović.

Ministarka je rekla da su pred Srbijom u narednom periodu nove investicije koje moraju da se realizuju sa jasnim ciljem, planom i dinamikom.

- Ne želim da ikada više dođemo u situaciju da tražimo oduzimanja licenci inženjerima, da projektanti nisu izašli na teren. Neka to ostane iza nas, a ispred nas je novi investicioni ciklus vredan više od pet milijardi evra, na kojem treba da radimo zajedno, jer bez vašeg iskustva i znanja nije moguće ostvariti rezultat koji želimo - naglasila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;