INFONET-468X60-BANNER

Zidine bez papira na Voždovcu

09.05.2018. | M. Stanojković | Novosti

Zidine višespratnice nikle su bez ijedne dozvole u Danijelovoj 9 na Voždovcu. Iako se i komšije „nepoznatog" investitora i građevinska inspekcija mesecima bore da mu stanu na put, gradnja se nastavlja. U Opštini Voždovac potvrđeno je Novostima da je na delu nelegalna gradnja. Doneto je rešenje o zatvaranju gradilišta i rušenju, ali se neimar oglušio o zabranu.

Divlja gradnja na ovoj adresi cveta već mesecima bez istaknute table sa imenom investitora, kvadraturom i rokom za završetak radova. Prema navodima suseda, svakodnevno prijavljuju inspekciji, a stigli su i do najviših instanci, ali pomaka nije bilo.

- Svakodnevno zovemo policiju i opštinsku inspekciju. Svi kažu da su odradili svoj deo posla na najvišem nivou, ali ljudi i dalje grade, zidaju i niko im ništa ne može - kaže komšija Vojkan S. - Probijeni su svi gabariti, zgrada ima dva sprata više od lokacijskih uslova, pa je verovatno želja investitora da ode na ozakonjenje koje se uskoro očekuje.

U Opštini, pak, ne pominju lokacijske uslove. Prema navodima Odeljenja za građevinsku inspekciju Opštine Voždovac, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da investitor na ovoj katastarskoj parceli gradi bez građevinske dozvole. Na osnovu sačinjenog zapisnika, 22. decembra prošle godine, doneto je rešenje kojim se nalaže da se obustave radovi i u roku od sedam dana ukloni objekat.

- Istog dana gradilište je zatvoreno, a kroz tri dana policiji je dostavljeno rešenje o zatvaranju gradilišta - navode u Opštini Voždovac. - Protiv investitora je u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu podneta krivična prijava. Kako investitor nije postupio po ostavljenom roku, doneli smo rešenje kojim se dozvoljava prinudno izvršenje. Građevinski inspektor je u više navrata izlazio i ponovo zatvarao gradilište postavljanjem trake i znaka „zatvoreno gradilište".

Ukoliko Opština nema novca za uklanjanje bespravno podignutih objekata, postoji mogućnost da i komšije pomognu. Ukoliko imaju novca, mogu da plate rušenje. Neophodno je samo da postoji rešenje inspekcije da je objekat podignut bez dozvole.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;