INFONET-468X60-BANNER

Zemljišna administracija biće potpuno digitalizovana na centralnom nivou

12.10.2017. | V.N. | Novosti

Građani Srbije od ovog meseca, će moći u bilo kojoj službi katastra elektronskim putem da provere status svog predmeta bez obzira na to u kom delu Srbije se nalazi njihova nepokretnost. Projektom koji finansira Svetska banka, unapređuje se pisarnica. Odnosno, ona postaje elektronska.

Referenti RGZ trenutno su na obuci, koja treba da se završi sledeće nedelje. Unapređenje zemljišne administracije se obavlja uz pomoć najsavremenije tehnologije. Tako što će čitav sistem biti centralizovan. Povezane su sve radne jedinice.

Novim softverom, tačno može da se vidi gde se nalazi predmet i da li postoji neka prepreka u sprovođenju donošenja rešenja. Savremeni eKatastar omogućiće ljudima da mogu iz bilo koje područne jedinice katastra u Srbiji da prate šta se dešava sa njihovim predmetom. Svi zahtevi koji budu podneti RGZ, biće skenerani i čuvani.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Zemljišna administracija biće potpuno digitalizovana, na centralnom nivou tačno će se znati ko je podneo zahtev i kada je predao dokumentaciju - priča Maja Radović, ispred Republičkog gedoetskog zavoda. - Po završetku treće faze ovog projekta, sa bilo kog mesta će moći da se prati dokument.

Prema rečima Maje Radović, trenutni sistem funkcioniše na lokalnom nivou. A ubuduće će se iz centrale pratiti koliko je referent obradio predmeta, i koji su predmeti kod njega. I u slučaju da je preopterećen, moći će bolje da se preraspodeli rešavanje predmeta.

Obuka službenika RGZ počela je prošlog meseca i trajaće pet nedelja. U početku, zahtevi će i dalje ostati u pisanoj formi, ali veoma brzo i oni će postati elektronski.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;