INFONET-468X60-BANNER

Novi pešački most u Vrnjačkoj banji će biti posvećen legendi srpskog glumišta

20.04.2017. | G.Ć. | Novosti

Na predlog prijatelja iz Udruženja građana „Danilo Bata Stojković'' pokrenuta je inicijativa za izgradnju novog, pešačkog mosta u Vrnjačkoj Banji, na lokaciji između zgrade suda, restorana '„Tri golubice'' i Snežnika, koji će biti posvećen legendi jugoslovenskog i srpskog glumišta – Draganu Gagi Nikoliću.

Zamisao je da most, kada bude usvojeno njegovo idejno rešenje, svojim izgledom podseća na onaj iz filma „Ko to tamo peva“ u kojem je Nikolić ostvario sjajnu rolu, a izgradnju će svojim prilozima i donacijama finansirati vrnjački privrednici i građani.

- Most će biti kombinacija drveta, kamena i kovanog gvožđa, a ograda u obliku šešira. Naravno, biće postavljena i mesingana tabla sa likom i kratkom biografijom Dragana Nikolića – kaže jedan od inicijatora Nikola Džamić, predsednik Udruženja '„Danilo Bata Stojković'' iz Vrnjačke Banje.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude teklo po planu, otvaranje novog pešačkog mosta biće 10. avgusta kada budu počeli tradicionalni, osmi po redu „Batini dani“ u spomen na ovog, takođe velikog glumca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;