INFONET-468X60-BANNER

Uskoro gradnja auto-puta Beograd-Sarajevo i modernizacija pruge

24.01.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je juče (23.01.2017) sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BIH, Ismirom Juskom, o projektu gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i rekonstrukciji pruge između dve prestonice.

- Srbija i BiH su se saglasile da se auto-put Beograd-Sarajevo gradi, a u narednom periodu razgovoraćemo o detaljima realizacije, kao što su izrada prethodne studije izvodljivosti i načini finansiranja - rekla je Mihajlovićeva.

Jusko je dodao da je ovaj projekat važan za brži ekonomski razvoj BiH, te da se očekuje da u narednih mesec dana bude poznata preliminarna trasa ovog auto-puta na teritoriji BiH.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mihajlovićeva i Jusko dogovorili su i da se u najkraćem roku formira zajednička radna grupa za projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Sarajevo, koja će razmatrati i pitanje bržeg kretanja robe na železničkom graničnom prelazu između dve zemlje.

Na sastanku održanom u okviru posete predsedavajućeg Saveta ministara BiH, Denisa Zvizdića, dogovoreno je i formiranje radne grupe Srbije i BiH koja će se baviti pitanjem održavanja mostova koji spajaju dve zemlje, a ima ih ukupno 11.

Mihajlovićeva i Jusko razgovarali su i o pripremi Sporazuma o izgradnji i uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza na mostu Ljubovija-Bratunac i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Takođe je dogovorena intenzivnija saradnja dva ministarstva u suzbijanju sive ekonomije u oblasti drumskog prevoza putnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;