INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Što pre krenuti u izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad

31.03.2016. | Tanjug

- Projektna dokumentacija za trasu gasovoda Niš-Dimitrovgrad je završena i trebala bi što pre da počne da se radi – izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je novinarima u Beogradu rekla da i dalje stoji pri izjavi da je važno da Srbija ima drugi dotok gasa, budući da je „Južni tok“ propao, kako bi bila gasno i energetski stabilna.

www.pixabay.com

- Šteta je što Srbija nema drugi dotok gasa. Bez obzira koji pravac jednog trenutka bude ponovo u opticaju, mi moramo da razmišljamo kako ćemo da imamo gasno energetsku stabilnost, sada smo, na žalost, još nestabilni – rekla je Mihajlović, dodajući da je sada jasno da „Južnog toka“ neće biti i to ne odlukom Vlade Srbije, već Ruske federacije.

Na pitanje novinara o sudbini novca koji je opredeljen za „Južni tok“, Mihajlović je napomenula da je Vlada Srbije vodila računa kako je on trošen, a reč je o 30 miliona evra koje je dato zajedničkom preduzeću.

Prema njenim rečima, potrošen je za istražne radnje, predprojektovanje, eksproprijaciju i sve što je moralo da se uradi u okviru tog projekta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;