INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Šamac: Vodotoranj košta 2,9 miliona

02.09.2015. | V. Blagojević | Novosti

U sklopu projekta „Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog sistema opštine Šamac“, počela je izgradnja vodotornja na izvorištu u Šamcu. Radovi teku po planu i za samo nekoliko dana izgradnja temeljne konstrukcije vodotornja je u završnoj fazi. Projektovani vodotoranj je zapremine 500 kubika, sa visinom vodenog stuba od 35 metara i ukupnom visinom od 44 metra.

- Vodotoranj će se vodom napajati iz tri renovirana bunara sa izvorišta, čime će se u značajnoj meri poboljšati snabdevanje pitkom vodom Šamca. Takođe je planirano vodosnabdevanje prigradskih naselja Pisara, Škarića, Gornje i Donje Crkvine, gde se već gradi novi vodovodni sistem. Završetak radova planiran je krajem ove godine – rekao nam je Milan Simić, koordinator tima za implementaciju projekta.

Ukupna vrednost projekta je 2,9 miliona maraka koja su obezbeđena kao kredit preko „Evropske investicione banke“ i putem „Side“, švedske agencije za razvoj.

Stanovnici Gornje Crkvine, Donje Crkvine, Škarića i Pisara od prošlogodišnje poplave nemaju vodu za piće, jer je došlo do zagađenja arterških bunara. Sa nestrpljenjem čekaju rešenje problema.

- Radovi su počeli i na igradnji nove vodovodne mreže. U prvoj fazi radiće se na zameni dotrajalih cevi u Ulici cara Dušana i tehničkoj pripremi za polaganje cevovoda u Pisarima. Osim toga naši korisnici će dobiti kvalitetnije uslove za život, dobiće još bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom. Imaćemo smanjenje gubitke na mreži – rekao je Stevo Tovirac, direktor KP „Vodovod i kanalizacija“ iz Šamca.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;