INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović zadovoljna primenom Zakona o planiranju (video)

08.07.2015. | Tanjug

Potpredsednik vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je NALED-ov pozivni centar za podršku primeni Zakona o planiranju i izgradnji i tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna dosadašnjom primenom ovog propisa.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ponosna sam što smo, zajedno sa NALED-om i USAID-om, organizovali ovakav kol centar, jer je to jedan od odličnih načina da se pokaže kako zakon može da se implementira i kako može svaka lokalna samouprava da ga primenjuje – rekla je Mihajlović.

Mihajlović je i sama, probe radi, odgovorila na pitanje firme koja se tokom njene posete obratila kol centru vezano za primenu ovog Zakona.

Ona je rekla da će kol centar raditi i od sledeće godine kada će, od 1. januara, početi da funkcioniše i izdavanje ektronske građevinske dozvole.

- Imaćemo najbolji, najmoderniji i najbrži način izdavanja građevinskih dozvola, jer to zaista jeste uslov dolaska investitora, a govorim pre svega o elektronskoj građevinskoj dozvoli – poručila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da sve probleme na koje se nailazi u lokalnim samoupravama vezano za ovaj zakon ministarstvo pokušava da reši u saradnji sa NALED-om i USAID-om koji su „od početka pomagali učestvovali u pripremi Zakona, podzakonskih akata“.

Direktor NALED-ovog Tima za regulatornu reformu Jelena Bojović rekla je, nakon donošenja ovog propisa u decembru 2014, intenziviran rad na osiguravanju toga da lokalne samouprave primenju Zakon.

- Kol centar je samo jedan od aktivnosti. Ministarstvo i Vlada Srbije su doneli odluku i akcioni plan kako da se Zakon potpuno primeni u narednih godinu, godinu i po dana, jedan od tih elemenata je i ovaj kol centar koji NALED i USAID imaju sreće da mogu da pruže podršku ministarstvu – rekla je Bojović.

Bojović je ukazala da će najveća korist kol centra biti kada krene u primenu softver za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, od 1. Januara, a tada se, kako je dodala, očekuje najviše pitanja.

- Kol centar ćemo tada dodatno pojačati i ljudima iz IT struke kako bi se na pravi način osigurala implementacija i tog segmenta – poručila je ona .

Operater Vuk Božić naveo je da u kol centar dnevno pristiže oko 15 pitanja, 10  putem mejla, a oko pet telefonski.

- Do sada smo dali odgovore na 650 pitanja, a od toga oko 400 mejlom a ostalo telefonom. Više od 400 pitanja i odgovora postavljeno je na sajt građevinskedozvole.rs – rekao je on.

Zakon o konverziji uskoro pred poslanicima, EK bez primedbi

Mihajlović je izjavila da je zakon o konverziji, koji će se uskoro naći pred poslanicima, jedan od retkih propisa na koji Evropka komisija nije imala nikakvih zamerki.

- Evropska komisija nije imala nijednu primedbu na taj zakon. Saglasni su, kao i ostala ministarstva, a zakon je već u proceduri na sednici vlade, a bihe i pred poslanicima Skupštine Srbije na nekom od narednih zasedanja – rekla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Komentari: 1

a broj? 08.07.2015 17.53.06

Pa koji je broj telefona, novinari? Osnovne informacije nema. Postoji li uopste taj kol centar osim u snovima gospodje ministarke?

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;