SFSOPLATE-468X60-BANNER

Sremske opštine spremne za primenu Zakona o izgradnji (video)

27.01.2015. | RTV

Sve lokalne samouprave u Srbiji do 1. marta moraće da počnu u potpunosti da primenjuju Zakon o planiranju i izgradnji i izdaju građevinske dozvole u roku od 28 dana. Stupanjem na snagu odredbi koje se tiču objedinjenog izdavanja lokacijske i građevinske dozvole, očekivanja su da će birokratska sporost biti prеvaziđеna i da invеstitori višе nеćе čеkati dugo na početak izgradnje.

Sremske opštine spremne su za primenu novih zakonskih odredbi, tvrde nadležni, uz podsećanje da su lokalne samouprave u Sremu i do sada na brz i efikasan način izlazile u susret investitorima. Sremske opštine spremene su da u potpunosti implementiraju Zakon o planiranju i izgradnji. Nadležni u opštini Ruma kažu da će do 01.marta biti formirana posebna služba koja će se baviti isključivo izdavanjem lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole.

U opštini Inđija ističu da su i do sada u najbržem mogućem roku izlazili u susret investitorima kada je u pitanju izdavanje svih potrebnih dozvola, pa i građevinske. U 2014.godini u opštini Pećinci izdato je 97 građevinskih dozvola, a nadležni tvrde da je ova sremska opština po tom pitanju među najefikasnijima u okruženju.

Nivo spremnosti opština u Srbiji do sada je bio različit i to mora da se promeni, tvrde nadležni. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će iz tog razloga već ove nedelje početi edukacija lokalnih službenika. Ona je takođe istakla da je cilj vlade da 2015. bude godina realizacije mnogih projekata i da će biti mnogo više gradilišta i investicija.

Iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavljuju da će biti napravljen registar lokalnih samouprava, odnosno rang lista po brzini izdavanja dozvola, tako da će se one takmičiti da budu što bolje rangirane zbog potencijalnh investitora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;