Beograd: Glavni kolektor u Urovcima i Krtinskoj za pola godine

13.10.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas (13. oktobar 2014.) u Obrenovcu da bi u narednih šest meseci u potpunosti trebalo da budu završeni radovi na izgradnji glavnog kolektora i dve fekalne crpne stanice – Urovci i Krtinska, čija vrednost iznosi 63 miliona dinara.

 

On je, obilazeći radove sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, podsetio da su radovi započeli u septembru, da teku po planu i u narednih šest očekuje se da kolektor i crpne stanice budu u potpunosti završene.

- Nakon toga, stvaraju se uslovi za ova dva naselja da dobiju sekundarnu kanalizaciju i da ona ide do svake kuće i doma u tim naseljima, kako bi u potpunosti rešili problem u ovom delu Obrenovca – rekao je Mali.

On je podsetio da su poslednjih nekoliko meseci grad, opština i Vlada Sbije zajedno radili na obnovi infrastrukture koja je bila oštećena prilikom poplava, dodajući da se ne radi samo na obnovi nego i na izgradnji infrastrukture koja je Obrenovcu nedostajala.

- To je značajno za sve a posebno za stanovnike Obrenovca, da vide da nije reč samo o obnovi nego i da se razmišlja o njihovoj budućnosti – istakao je Mali.

On je podsetio da je problem kanalizacije jedan od većih, ne samo opštine Obrenovac, već i grada Beograda, podsećajući da gotovo trećina grada nema kanalizaciju.

- Mi u ovom trenutku pravimo planove, zajedno sa „Direkcijom za građevinsko zemljište“ i „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom“ i strategiju obnove vodovodne i kanalizacione mreže u Beogradu a takođe i izgradnju onog što nedostaje. To su velike investicije vredne stotine miliona evra. Vrlo aktivno radimo na tome da se obezbede izvori finansiranja koji bi nam omogućili realizaciju svih investicija – rekao je Mali.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...
Kaljevic Struganik 09.09.2018.
Ovi kameni tepisi u kuci super izgledaju, n...
Dikan 03.09.2018.
Naravno kada u Srbiji postoji samo jedna šk...