INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pekara u Poljskoj koristi stare tepsije kao zidne pločice

18.11.2014. | Inhabitat

Pekara u Poljskoj sa dugačkom tradicijom koja datira do 1927. godine je nedavno rekonstruisana na slatki održivi način. Pekara „Doppio Cafe Bistro / Bartkowscy“ u gradu Torunju se sada može pohvaliti sa starim tepsijama za pečenje koje su pretvorene u zidne pločice i sa lampama koje se uklapaju u minimalistički drveni nameštaj.

Ova stogodišnja pekara je realizovana od strane arhitektonskog biroa Mode:lina architekci u saradnji sa vlasnicima i ona kombinuje recikliranu estetiku i neuporedivu aromu sveže pečenog peciva.

Sa 18 radnji u Torunju, jednom od najstarijih gradova u Poljskoj, ovaj lanac tradcionalnih pekara je renovirao svoje prodavnice i njihov karakter. Arhitektonski biro Mode:lina architekci iz Poznana je bio zadužen za renoviranje lanca pekara.

Oni su ostavili tradicionalne bele zidne pločice i podne pločice u obliku šahovnice netaknutim. A zatim su oni prelepo kombinovali staro i novo, dodajući drvenu rasvetu i pultove, kao i reciklirane stare tepsije kao zidne pločice.

Arhitekte su objasnile odakle im je inspiracija došla: „Susret sa stogodišnjom pričom ove zanatske porodice je bila ogromna inspiracija za novi enterijer. Aroma svežeg hleba, velikih peći i starih dotrajalih tepsija za pečenje nam je jasno stavila do znanja da je spoj tradcionalnog i modernog dizajna pravo rešenje.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;