INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ICOPAL WULKAN sistemi dimnjaka

09.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Proizvedeni od prirodnog vulkanskog kamena, po jedinstvenoj skandinavskoj recepturi, i testirani tokom više od trideset godina u ledenim norveškim predelima, ICOPAL WULKAN sistemi dimnjaka od sada su dostupni i kupcima na domaćem tržištu.

O WULKAN sistemima

Proizvodnja ICOPAL WULKAN sistema dimnjaka bazirana je na proverenoj skandinavskoj tehnologiji. Blokovi dimnjaka se proizvode po jedinstvenoj ICOPAL recepturi, sa iskustvom od preko trideset godina. Unikatnost ovog sistema dimnjaka prevenstveno se ogleda u korišćenju potpuno prirodnog vulkanskog kamena, koji se pokazao kao fantastičan izolacioni materijal.

Prednosti WULKAN sistema

Oblik blokova dimnjaka dobija se procesom vibracionog sabijanja vulkanskog agregata, kao osnovnog sastojka. Time smo dobili element koji kombinuje i lakoću i odlične termoizolacione karakteristike.

Unutrašnje cevi ICOPAL WULKAN sistema su izrađene od šamotne keramike, procesom pečenja na temperaturi od 1.200°C, što garantuje izuzetnu izdržljivost od visokih temperatura, čađi ili prisustva vlage. Specijalna ICOPAL WULKAN termoizolacija, izrađena od mineralne vune, otporna na visoke temperature, garantuje odličnu termoizolaciju samog dimnjaka i fizičku stabilnost celog sistema.

Savremeni stilovi gradnje teže novim tehnologijama i opcijama. Stručnjaci Grupacije ICOPAL to poštuju, i za sve korisnike WULKAN sistema omogućili su priključivanje peći na dimnjak i pod uglovima od 45° i pod 90°, već prema želji i potrebi samog projekta.

ICOPAL WULKAN je jedini sistem dimnjaka na tržištu koji u svom sastavu nudi prefabrikovane elemente dimnjaka, iznad nivoa krova, koji u potpunosti dočaravaju vizuelni izgled klasičnog oblika i boje cigle.

Za peći koje imaju zatvorenu komoru za sagorevanje, ICOPAL WULKAN poseduje specijalni C-SPS tip dimnjaka kod kojeg deo za priključak ima dvostruku funkciju.

Bezbedno odvodi gasove, a istovremeno dovodi svež vazduh, neophodan samom plamenu. Posebna prednost ovog sistema je što omogućava priključenje do čak deset peći, na isti dimnjak, na proizvoljnom broju spratova. U savremenom, sve više urbanom načinu života, ovakva tehnička prednost je itekako dobrodošla.

Za kraj, ali daleko od najmanje bitnog, želimo sa ponosom da istaknemo činjenicu da svi ICOPAL WULKAN sistemi dimnjaka poseduju garanciju proizvođača od čitavih 30 godina.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;