INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nameštaj od dasaka sa mahovinom i lišajevima

22.09.2014. | Transmaterial

Mahovina i lišajevi su primitivni organizmi koji rastu na vlažnim mestima, uključujući stenje i drveće. Oni čine najniži sloj šumske vegetacije i opremljeni su sa hlorofilom koji im daje zelenu boju različitog intenziteta.

Italijanska dizajnerska firma Alcarol je dobavila nekoliko stabala iz italijanskih Dolomita i isekla daske koje očuvavaju prirodne ivice sa njihovom prirodnom populacijom biljaka. Ove biljke su ugrađene u smolu koja podseća na vodu koja im je podarila život.

Ova polica za knjige je samonoseća struktura sa ivicama koje imaju ugrađenu mahovinu i lišajeve - prenoseći efekat mahovine koja lebdi u prostoru. Sa ovim neočekivanim kontrastom, ona prikazuje dijalog između pronađenog prirodnog fenomena i prefinjenog objekta izgrađenog od strane čoveka.

Skriveni mehanizam ugrađen u drvo zabravljuje u mestu komade vertikalne metalne šipke - što daje izgled jedne šipke - i pruža stabilnost strukturi. Jednostavna montaža ne zahteva alat, što dodaje na minimalističkoj prirodi ovog drveta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;