INFONET-468X60-BANNER

Od recikliranih paleta do rustične kuhinje

23.09.2013. | Gizmag

Španski dizajneri Alesandra Samson (Alessandra Samson) i Pako Serineli (Paco Serinelli) iz dizajn studija Anatomica Design su osmislili novi način za transformaciju starih drvenih paleta u rustičnu eko-kuhinju. Nazvana Paletina, kuhinjska ostrvska struktura je izgrađena korišćenjem recikliranih paleta i od drugih materijala pronađenih na ulicama Barselone. U kombinaciji sa komadom stakla, šporetom, rernom, sudoperom, nekim instalacijama i vodovodom, ovaj jednostavni dizajn omogućava vam da sami napravite kuhinju od paleta.

Paletina kuhinja sastoji se od radne površine, koja uključuje rernu, dasku za seckanje i električni šporet koji je postavljen leđa uz leđa sa suduperom od nerđajućeg čelika. Radna površina je uokvirena sa recikliranim paletam i uredno je smeštena pored susedne grupe paleta koje su pokrivene sa jednim komadom stakla. Ovaj deo sadrži niz naslaganih palete i služi kao funkcionalni prostor za pripremu hrane ili kao klupa za ručavanje.

Osim toga, različiti slojevi i delovi paleta mogu biti korišćeni kao otvorene police za skladištenje hrane, lonaca, tanjira, čaša ili drugih kuhinjskih predmeta. Uz kuhinjski modul, dizajn studio Anatomica Design je dizajnirao i poseban stalak za vino od recikliranog ormana.

Ako možda poželite da izgradite sami svoju kuhinju od paleta, evo šta će vam trebati:

  • 6 paleta 120 x 80cm
  • 3 palete Američki tip 100 x 120cm
  • 1 paleta 60 x 80cm
  • 1 paleta Američki tip od 130 x 110cm
  • 1 paleta 100 x 80cm
  • 1 laminirana staklena tabla
  • 1 šporet
  • 1 rerna
  • 1 sudopera

Ipak, postoje neka bezbednosna pitanja kojima treba posvetiti pažnju kada gradimo sa recikliranim paletama. sasvim je uobičajeno da proizvođači tretiraju drvo paleta sa opasnim hemikalijama kao što je formaldehid kako bi se sprečilo propradanje drveta i napad štetočina. Ovo se radi zato što su palete izgrađene sa namerom da budu jednokratne i da se nakon upotrebe bace, a ne dovedu u porodični dom. S tim u vezi, preporučujemo da budete pažljivi prilikom odabira paleta, a po izboru pravih vam želimo srećan rad.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;