INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

PPG Solarban®R100 arhitektonsko staklo - vrhunsko staklo za dobru fasadu

21.06.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Solarban R100 arhitektonsko staklo ima neutralnu refleksiju i utiče na nisku potrošnju energije (low-e) u odnosu na konkurentne proizvode iz kategorije arhitektonskog stakla. Zbog jedinstvenog balansa refleksivnosti i neutralnosti boje, može da služi kao netransparentno staklo za veću privatnost u prostorijama.

Proizvođači kao prednost ovih karakteristika ističu i estetsku vezu ovog stakla sa nosećom konstrukcijom staklenog platna i drugih materijala na fasadi.

Solarban R100 staklo ima 14% refleksije gledano sa unutrašnje strane i propušta u zgradu prijatno "hladnije" plavo-sivo svetlo koje umanjuje blještavost u enterijeru. Istovremeno, nije znatno promenjena boja stakla, odnosno "boja" pogleda kroz prozor.

Gledano sa spoljašnje strane ovo staklo ima 32% refleksije čime "umiruje" forme i kretanje u enterijeru te se fasada zgrade čini estetski "čistija" što odgovara svakom arhitektonskom projekru.

O kompaniji PPG već smo pisali u kratkoj vesti o programu stakala za solarne panele - Solarphire stakla. Posebno zanimljivo jesto to što su svi proizvodi od stakla ove firme nosioci Cradle to Cradle sertifikata (C2C - više na našem sajtu na linku i tagu ispod). To je ujedno jedino C2C sertifikovano staklo u SAD.


Proizvođač tvrdi da je Solarban R100 staklo jedno od najboljih arhitektonskih stakala dostupnih na tržištu, a ovu tvrdnju želi da potkrepi i drugim karakteristikama:

  • Koeficijent solarnog zagrevanja (Solar Heat Gain Coefficient - SHGC) 0.23
  • Vidljiva propusnost svetla (Visible Light Transmittance - VLT) 42%.
  • jačina prirodnog svetla (Light to Solar Gain - LSG) 1.79 - što je za 29% bolje od konkurencije, kako ističe kompanija PPG.

Zbog sopstvene neutralnost boje, na Solarban R100 staklo može biti primenjena bilo koja nijansa iz spektra boja kompanije PPG (kolekcija Oceans of Color®) ali i palete sa zemljanim bojama - PPG Earth and Sky collection (obe kolekcije i sve detalje možete potražiti na sajtu kompanije).

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;