INFONET-468X60-BANNER

Armacell - Sinonim za naprednu izolaciju i visokotehnološke pene

30.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kao izumitelji fleksibilne elastomerne izolacione pene i vodeći dobavljač tehničke izolacije, Armacell razvija inovativna i sigurna termička, akustična i mehanička rešenja koja stvaraju održivu vrednost za svoje kupce.

Boletin 40 tubolit duosplit

Boletin 40 Tubolit® DuoSplit (Foto: Armacell)

Proizvodi kompanije Armacell značajno doprinose globalnoj energetskoj efikasnosti čineći svakodnevne promene širom sveta. Sa više od 3.000 zaposlenih i 25 proizvodnih pogona u 15 zemalja, kompanija posluje sa dva glavna odeljenja - Napredni izolacijoni materijali i Inženjerske pene, i ostvarila je neto prodaju od 591 milion EUR i prilagodila EBITDA od 120 miliona EUR u 2020. godini.

Armacell se fokusira na izolacione materijale za tehničku primenu, pene visokih performansi za visokotehnološke proizvode i laku industriju, kao i primenu tehnologije Aerogel prekrivača sledeće generacije.

Armacell Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit SE - put do trajne i jednostavne veze između klima uređaja

Efikasan rad klimatizacionih sistema u velikoj meri zavisi od toga koliko su pažljivo izolovane instalacione cevi. U tom kontekstu, posebno je važno odabrati odgovarajuće proizvode koji treba da budu otporni na kondenzaciju, spoljne faktore i jednostavni za ugradnju. Primeri takvih rešenja su Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit SE predizolovane cevi kompanije Armacell.

Tubolit® DuoSplit SE

Tubolit® DuoSplit SE (Foto: Armacell)

Otporne predizolovane cevi koje se lako instaliraju

Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit SE iz kompanije Armacell su predizolovani cevni sistemi namenjeni klima uređajima. Proizvodi imaju CE oznaku i izjavu o performansama (DoP). Pored toga, oni poseduju bolje tehničke parametre, uključujući veću mehaničku čvrstoću od starijih verzija Tubolit proizvoda.

Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit su bešavne, vučene bakarne rashladne cevi sa izolacijom od PE pene zatvorenih ćelija, obložene poboljšanim premazom kopolimera. Ova posebna izolacija štiti instalaciju od kondenzacije i pruža još veću mehaničku zaštitu izolacionog materijala i zaštitu od vremenskih uticaja i UV zračenja.

Atraktivan izgled proizvoda, omogućava njegovu estetsku integraciju sa fasadom zgrade. Cevi su dizajnirane za povezivanje unutrašnjih i spoljašnjih SPLIT i MULTI SPLIT klima uređaja i ostalih komponenti sistema.

Vredi napomenuti da su Armacell Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit SE kompatibilni sa popularnim rashladnim sredstvima kao što su R-410A i R-407C. Pored toga, oni ispunjavaju zahteve standarda EN 14313.

Takođe zaslužuju da budu cenjeni zbog primene patentiranog sistema "split-split" veze, koji omogućava lako povezivanje i odvajanje cevi bez potrebe za specijalnim alatima, dodatnim spojnicama ili lepkom.

Zahvaljujući širokom spektru profesionalnih, odgovarajućih dodataka, instalacija je laka i vrlo brza, što omogućava da se smanji vreme instalacije i uštedi novac.

Za sva eventualna pitanja, kompletnu ponudu Tubolit® Split SE i Tubolit® DuoSplit SE kao i ostalih proizvoda, na raspolaganju vam je predstavnik kompanije Armacell za Srbiju i Crnu Goru:

Aleksandar Pešterac dipl.mas.ing.
aleksandar.pesterac@armacell.com
Kontakt: +381 61 280 1118

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;