INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jaumur - Ekstravagantna marina za superjahte

16.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Projekat Jaumur, smešten u regiji zaliva Aqaba, osvaja svojom lokacijom i inovativnim dizajnom koji obećava novu dimenziju luksuza na obalama Saudijske Arabije. Ova impresivna marina može da primi 300 superjahti dugačkih do 150 metara, pod monumentalnim aerofoil zaklonom koji omogućava zaštitu od sunca i predstavlja vizuelno dominantan element jer podseća na strelilcu usmerenu ka pustinji.

Jaumur

Foto: Neom

Ne samo da će Jaumur biti dom za nautičke ljubitelje, već će ova zajednica uključivati 500 apartmana i skoro 700 vila sa direktnim pristupom vodi i privatnim vezovima.

Jaumur

Foto: Neom

Zajednica će imati do 6.000 stanovnika, uz dodatne pogodnosti kao što su međunarodna internatska škola, dva luksuzna hotela sa ukupno 350 soba i apartmana, te centar za dubokomorska istraživanja koji će omogućiti proučavanje faune i flore.

Jaumur

Foto: Neom

Na promenadi u marini će se tokom cele godine organizovati umetnički događaji i različiti performansi, pa će ona biti glavno mesto za razonodu. Tu će se naći i prvoklasni restorani, kao i brojne prodavnice.

Jaumur

Foto: Neom

Arhitekte Liam Roberts i Terry Mcquillan su zaslužni za ovaj ambiciozni dizajn, koji će postaviti Jaumur kao ključnu tačku u širem razvoju Neoma koji uključuje projekte kao što su odmarališta Treyam i Gidori.

Jaumur

Foto: Neom

Projekat Jaumur predstavlja kombinaciju vrhunske arhitekture i ekološke inovacije, pružajući izuzetan prostor za nautičke entuzijaste i postavljajući nove standarde u oblasti luksuznog priobalnog života.

Jaumur

Foto: Neom

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;