INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mali: Nastavićemo da sređujemo male gradske trgove (video)

16.07.2014. | Tanjug

Kod Kalenić pijace na uglu Krunske i Golsvortijeve ulice otvoren je revitalizovani skver sa novim dekorativnim osvetljenjem a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da ce do kraja godine biti sređeno još desetak takvih „urbanih džepova“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mali je novinarima rekao da se u Beogradu nastavlja praksa uređivanja i ulepšavanja brojnih trgova i trgića te da park kod Kalenić pijace sada izgleda mnogo lepše nego pre samo nekoliko nedelja.

- Uz minimalne investicije činimo da delovi Beograda izgledaju lepše, atraktivnije i privlačnije za svakodnevni život građana – naveo je gradonačelnik, koji se zadržao u dužem razgovoru sa okupljenim građanima.

Kako je dodao u parku je postavljena najnovija tehnologija, odnosno LED osvetljenje, a devet takvih sijalica troši manje nego pet običnih. Na taj način se, kako je dodao, pokazuje da se kroz minimalne investicije grad može učiniti lepšim, a istovremeno se radi na energetskoj efikasnosti. Mali je najavio da će do kraja sledeće sedmice biti uređen „urbani džep“ na prostoru između Mileševske i Petrogradske ulice.

- Sledeće godine još agresivnije i aktivnije nastavljamo da ovaj grad učinimo lepšim i atraktivnijim – zaključio je Mali.

Pre nekoliko sedmica otvoren je uređeni plato Đoke Vještice kod Beograđanke. Otvaranju renoviranog trgića kod Kalenić pijace prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, zamenik generalnog direktora JKP „Zelenilo Beograd“ Nemanja Manjak...

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;