INFONET-468X60-BANNER

Projekat koji će promeniti živote Beograđana

27.06.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na predstavljanju Master plana poručio da će gradska vlast biti na raspolaganju investitorima. Mali je u obraćanju prisutnima na svečanom otvaranju renovinare zgrade „Geozavoda“ rekao da će gradska vlast nastojati da dovede investitore u glavni grad, ukazujući da je projekat Beograda na vodi istorijski i za celu Srbiju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Realizacija projekta „Beograda na vodi“ je prioritet ove gradske vlasti. Radi se o uređenju oko 100 hektara zemlje u Savskom amfiteatru, radi se o projektu od 3,1 milijarde dolara, o izgradnji 1,8 i dva miliona kvadrata stambennog, poslovnog, komercijalnog, umetničkog i kulturnog sadržaja – rekao je Mali.

Podsetio je da će Svaki građanin Beograda i Srbije moći u zgradi Beogradske zadruge da vidi maketu tog projekta i da se upozna sa detaljima izgradnje.

- Ovo je prvi vidljivi rezultat našeg zajedničkog rada sa „Igl hils“-om iz Ujedinjenih arapskih Emirata i prvi korak na početku realizacije projekta Beogarda na vodi koji ocekujemo pocekom naredne godine – rekao je Mali.

Investitor iz UAE Muhamed el Abar zahvalio je Vladi Srbije na poverenju ukazanom njegovoj kompaniji i rekao da je zadovoljstvo i čast raditi u Srbiji. El Abar, koji je i direktor kompanije „Iglhils“ najavio je da će investicija u projekat „Beograd na vodi“ biti vredna oko tri milijarade evra i da će do završetka radova taj iznos možda ići i do četiri milijarde, i izrazio uverenje da će zahvaljujući rastu turističke i poslovno aktivnosti koja će iz tog projekta proisteći glavni grad Srbije postati centar regiona. El Abar je istakao da nije reč o pukom građevinskom projektu, već procesu menjanja života ljudi i čitavog jednog grada.

- Sve je moguće ako date sve od sebe i to učinite dobro i pošteno. Čast nam je što nam građani Srbije veruju da ćemo napraviti nešto što će suštinski promeniti ljudske živote. Ovaj projekat će doprineti promenama u društvu i razvoju ovog grada, udahnuti ljudima optimizam i osećaj ponosa – rekao je El Abar.

On je izrazio uverenje da će „Beograd na vodi“ postati centar regiona, i da će, koliko god to danas izgledalo kao san, taj san biti ostvaren. Prema njegovim rečima, važno je da se sačuvaju lokalno okruženje, tradicija, arhitektura i duh Beograda, ali projekat će počivati na modernosti koja će biti uklopljena u širu ambijentalnu celinu. „Beograd na vodi“ će, kako je precizirao, biti kombinacija poslovnih prostora, stanova, hotela, centralnog parka, obale, transportnog sistema, parkinga, obrazovnih institucija i svega drugog što je potrebno za život stanovnika moderne metropole. Prva faza će, kako je precizirao, biti gradnja velikog šoping-centra, beogradskog tornja, dva hotela i nekoliko stambenih i poslovnih zgrada.

- Prva faza će imati zaseban život. Bez sumnje, kako se budemo kretali dublje u realizaciju ovog projekta važno je da uključimo domaće izvođače i dobavljače, jer naša obaveza je da doprinesemo lokalnoj ekonomiji – kazao je el Abar. - Rast turističke i poslovne aktivnosti koji će ovaj projekat prouzrokovati načiniće od Beograda centar regiona. Videli smo kako je u proteklom periodu rasla vaša nacionalna aviokompanija zato što je pametno investirano i zato što se ona dobro vodi, isto će se dogoditi i sa ovim projektom.

Prema njegovim rečima, u narednih 18 godina gradovi u svetu će porasti za 40 do 50 odsto, i od ključne važnosti je da Beograd sa ovakvim projektom izađe u susret takvoj budućnosti.

- Ponosni smo što smo zadobili poverenje građana Srbije i njenog premijera i učinićemo osve da to poverenje ne izneverimo – rekao je el Abar. Projekat koji će promeniti živote Beograđana

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;