Italijani nude tehnologiju u oblasti građevine i energetike

17.06.2014. | Blic

„Privredna komora Srbije“ je u saradnji sa Regionalnom trgovinskom komorom Beneventa organizovala posetu Beogradu privrednika Beneventa, koji su poznati i po upravljanju čvrstim komunalnim otpadom i tretmanu otpadnih voda.

Sekretar provincije Benevento Đuzepe Marciano, koji je zadužen za projekte energetske efikasnosti i solarne energije, rekao je novinarima da su u Beneventu italijanske firme napravile energetski efikasne zgrade, sa solarnim panelima, postrojenjima za toplu vodu i drugim obnovljivim izvorima energije. Marciano je istakao da su u Beneventu uspešno uveli energetske pasoše za objekte, kao i da koriste biljke za prečišćavanje otpadnih voda.

Direktor sektora za internacionalizaciju Privredne komore Beneventa Donato Skarinci je kazao da su njihove firme poznate po bioizgradnji i obnovljivim izvorima energike.

Skup je otvorio potpredsednik PKS Mihailo Vesović ističući da je Srbija otvorena za privrednu saradnju sa svim zainteresovanim privrednicima iz inostranstva, podsetivši da je Italija na šestom mestu po investijama u Srbiji i da je ta zemlja uložila više od dve milijarde evra u prethodnih 10 godina.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...