INFONET-468X60-BANNER

Prostori javnosti - BINA od 8. do 31. maja

08.05.2014. | E-kapija

Deveti put zaredom, Društvo arhitekata Beograda i KC Grad organizuju Beogradsku internacionalnu nedelju arhitekture (BINA) od 8. do 31. maja. Kao i do sada, Beograd će biti centar arhitektonskih i urbanističkih izložbi, predavanja i radionica sa ciljem promovisanja i popularizacije arhitekture.

Pod nazivom "Prostori javnosti", BINA se svečano otvara 8. maja u 19 časova, u Kulturnom centru Beograda. Jedan od suorganizatora ove manifestacije je Centar za promociju nauke, koji po treći put organizuje arhitektonske radionice u okviru BINA.

Šta otkriva BINA? Organizatori su se opredelili da kroz mnogobrojne izložbe, radionice i predavanja naglase značaj i suštinu urbanih prostora kao identiteta jednog grada.

Na velikom broju lokacija građanima će se predstaviti urbanistička rešenja, kako lokalnih prostora, tako i onih u velikim svetskim metropolama. Na nedelji arhitekture će se predstaviti i projekti intervencija u javnim prostorima beogradskih opština.

U okviru manifestacije planiran je i veliki broj šetnji i upoznavanje sa nasleđem Beograda, kao i novim rešenjima za postojeće probleme. Između ostalog, tokom trajanja BINA organizovaće se posete Velikom ratnom ostrvu, aleji Novog groblja, savskoj obali, a "prošetaće" se i kroz istoriju Savamale. Biciklisti će imati priliku da u okviru "Kritične mase" provozaju svoje bicikle kroz grad i ukažu na nedostatak biciklističkih staza i mesta za parkiranje.

Važno mesto u ovogodišnjoj Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture imaće i projekat "Knock on wood", odnosno "Kucni u drvo", koji kao cilj ima da podigne svest lokalne zajednice o vrednostima drvene arhitekture i podstakne dizajnerske i arhitektonske programe obrazovanja da ovakav program uvrste u nastavu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;