Inspekcija naredila rušenje objekta na Zavali kod Budve

24.07.2009. | Beta

Inspekcija za zaštitu prostora naredila je rušenje objekta izgrađenog bez građevinske dozvole na rtu Zavala, kod Budve, a protiv investitora "Zavala investa" iz Budve, biće podneta krivična prijava, saopštilo je juče (23. jul 2009. godine) Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine.

U saopštenju se navodi da je inspekcija utvrdila da su u toku radovi na izgradnji staze i platforme, kao i platoa od betonskih jastuka, površine oko 150m2, dok je u zaledju plaže izgrađen i objekat površine oko 25m2, za šta investitor ne poseduje građevinsku dozvolu ni saglasnost JP "Morsko dobro".

Ukoliko investitor ne izvrši naložene radnje rušenje će izvršiti inspekcija zaštite prostora.

Nevladina organizacija MANS ocenila je juče da su radovi ruske kompanije "Mirax", kojoj je "Zavala invest" kćerka kompanija, u blizini rta Zavala kod Budve nelegalni i zatražila od policije da što pre ispita i procesuira taj slučaj.

MANS je u saopštenju naveo da je "Mirax" nasipanjem mora i betoniranjem obale počinio krivična dela "gradnje bez građevinske dozvole, protivpravno zauzimanje tuđeg zemljišta i uništavanje životne sredine".

Ta nevladina organizacija ukazuje da prostornim planom nije predviđena bilo kakva gradnja na plažama u blzini rta Zavala, kao i da ruski investitor, "u redovnoj proceduri nije mogao dobiti dozvolu za nasipanje mora i betoniranje plaže".

Dodaje se i da je parcela, na kojoj "Mirax" trenutno gradi, u vlasništvu države Crne Gore, kao i da se nalazi u zoni morskog dobra, "što ukazuje na činjenicu da ova kompanija gradi na tuđem zemljištu".

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...