INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Leskovac: Čekanje na građevinsku dozvolu

21.01.2014. | Jugmedia

Iz tekstilne kompanija "Džinsi Srbija" najavljuje se odlazak iz Leskovca zbog šestomesečnog čekanja na građevinsku dozvolu za adaptaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta. Gradske vlasti tvrde da su rokovi probijeni zbog složenih državnih procedura, a u slučaj se uključio i Rasim Ljajić, ministar trgovine.

- Vlasnici "Džinsija" su dolazili kod mene i tražili da pomognem da se izdavanje neophodnih dozvola ubrza. Naredne nedelje sastaću se s gradonačelnikom, da pokušamao da rešimo problem, da ovog investitora zadržimo u Leskovcu – kaže Ljajić.

Prošle godine, 31. avgusta, započeli su proceduru za dobijanje građevinske dozvole za dogradnju hale od 2.000 kavdrata, postrojenja za otpadne vode od 300 kvadrata, za energanu i adaptaciju postojećih pogona. Dozvola se očekivala do kraja 2013, međutim, datum njenog izdavanja je još nepoznat.

Načelnik "Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove" Žikica Stojanović kaže da je služba radila najbrže što je mogla i da je lokacijska dozvola, pretehodnica svih dozvola, izdata 23. oktobra, istog dana kada je investitor upotpunio preobimnu dokumentaciju.

- Građevinska dozvola ne može da se izda jer još nije pribavljena vodna saglasnost, ekološka saglasnsot i nije izvršena konverzija zemljišta – objašnjava Stojanović.

Postupak izdavanja ekološke saglasnosti, koja se očekuje 21. januara, pored drugih procedura, podrazumeva i jednomesečni javni uvid. Ostaje problem konverzije zemljišta.

- Građevisnka dozvola mogla je da se izda do 25. decembra prošle godine bez izvršene konverzije, što je sada nemoguće – objašnjava Stojanović.

Konverziju, koja bi "Džinsi" koštala nekoliko desetine hiljada evra, zaustavio je, zapravo, zakon o planiranju i izgradnji, koji je u skupštinskoj proceduri. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da je "Džinsi" prioritet nad prioritetima, ali da se ništa ne sme uraditi mimo zakona.

- Neka se donese uredba da se bez konverzije može izdati dozvola i mi ćemo to uraditi – kaže Cvetanović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;