Srbija i Francuska potpisali sporazum o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

08.11.2013. | E-kapija

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio potpisali su juče administrativni sporazum između dve zemlje o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Mihajlović je na konferenciji za novinare objasnila da će potpisani dokument pomoći našoj zemlji da se bolje pripremi za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u oblasti ekologije.

Ona je ukazala na to da će ovaj sporazum, takođe, omogućiti Srbiji da razmeni iskustva sa Francuskom u oblasti zaštite životne sredine i unapređenja održivog razvoja.

Na osnovu potpisanog dokumenta, kako je navela, sa Francuskom će biti formirane radne grupe sastavljene od stručnjaka iz dve zemlje, koji će definisati ključne tačke i projekte na kojima treba raditi u cilju unapređenja zaštite životne sredine.

Mihajlović je saopštila da je reč o projektima koji se tiču i klimatskih promena, otpada, zaštite zemljišta, monitoringa vazduha i ostalih oblasti.

Denio je ocenio da Francuska ima neophodna znanja koja mogu da pomognu Srbiji u oblasti ekologije, kako bi taj segment prilagodila standardima EU.

On je naglasio da je pred Srbijom istorijski period – otvaranje pregovora za članstvo u EU, i izrazio očekivanje da će i u tom razdoblju saradnja dveju zemalja u pomenutoj oblasti biti nastavljena.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...