Srbija i Francuska potpisali sporazum o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

08.11.2013. | E-kapija

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio potpisali su juče administrativni sporazum između dve zemlje o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Mihajlović je na konferenciji za novinare objasnila da će potpisani dokument pomoći našoj zemlji da se bolje pripremi za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u oblasti ekologije.

Ona je ukazala na to da će ovaj sporazum, takođe, omogućiti Srbiji da razmeni iskustva sa Francuskom u oblasti zaštite životne sredine i unapređenja održivog razvoja.

Na osnovu potpisanog dokumenta, kako je navela, sa Francuskom će biti formirane radne grupe sastavljene od stručnjaka iz dve zemlje, koji će definisati ključne tačke i projekte na kojima treba raditi u cilju unapređenja zaštite životne sredine.

Mihajlović je saopštila da je reč o projektima koji se tiču i klimatskih promena, otpada, zaštite zemljišta, monitoringa vazduha i ostalih oblasti.

Denio je ocenio da Francuska ima neophodna znanja koja mogu da pomognu Srbiji u oblasti ekologije, kako bi taj segment prilagodila standardima EU.

On je naglasio da je pred Srbijom istorijski period – otvaranje pregovora za članstvo u EU, i izrazio očekivanje da će i u tom razdoblju saradnja dveju zemalja u pomenutoj oblasti biti nastavljena.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...