Svetska banka nudi pomoć za završetak Koridora 10

18.10.2013. | Tanjug

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić danas je u Beogadu informisao delegaciju Svetske banke o dinamici gradnje Koridora 10 u Srbiji, za čiji završetak je ta međunarodna finansijska institucija veoma zainteresovana kao jedan od glavnih kreditora. Gosti iz Vašingtona su izrazili spremnost da se kroz učešće eksperata projektnog menadžmenta pomogne u realizaciji svih projekata na kojima je SB angažovana u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja. Delegaciju SB je na sastanku u Vladi Srbije predvodio vodeći stručnjak te banke za transport i održivi razvoj zadužen za Evropu i centralnu Aziju, Baher El Hifnavi.

Antić je istakao da su glavni ciljevi Ministarstva saobraćaja da se, pored uspešnog završetka svih započetih projekata saobraćajne infrastrukture na teritoriji Srbije, istovremeno radi na uspostavljanju održivog sistema rehabilitacije putne mreže i njihovog redovnog održavanja, što do sada nije bio slučaj. Ministar je, takođe, naglasio da je paralelno sa svim graditeljskim poduhvatima, izuzetno važno raditi na izgradnji svesti svih učesnika u saobraćaju o potrebi podizanja opšteg nivoa bezbednosti i saobraćajne kulture, kao uslova održivog razvoja u ovoj izuzetno dinamičnoj privrednoj grani.

Predstavnici SB informisali su ministra Antića o nameri da se aktivnije uključe u projekte strukturne reforme železničkog saobraćaja u Srbiji i da doprinesu unapređenju putničkog i teretnog saobraćaja železnicom u svetlu obaveza koje će naša zemlja preuzeti na tom polju u procesu pristupanja EU.

Na sastanku je bilo reči i o aktivnijem uključivanju Srbije u regionalni projekat tri susedne zemlje na sanaciji plovnog puta reke Save, što je od velikog interesa za Srbiju, kao zemlju sa nedovoljno iskrošćenim vodnim potencijalom u oblasti transporta u velikom interesu. Dogovoreno je da se na kraju višednevne posete Srbiji, tim Svetske banke ponovo susretne s ministrom Antićem u cilju upoznavanja sa rezultatima monitoringa i utvrđivanja daljih koraka saradnje, navedeno je u saopštenju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...