INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ipak tunel kod Predejana (video)

03.10.2013. | Tanjug.biz

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić i direktor Koridora Srbije Dmitar Djurović rekli su da će se kod Predejana na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru graditi tunel. Oni su tokom obilaska radova na auto-putu kod Vranja, objasnili da je kasno da se trasa menja onako kako je tražila leskovačka lokalna samouprava i meštani Predejana. Ministar Antić kaže da je pogledao taj deo trase i smatra da je kasno za bilo kakavu promenu.

- Ja sam razgovarao sa direktorom Koridora Srbije i on me je obavestio da u ovoj fazi više nije moguće izmeniti. Vreme i mesto kada je to bilo moguće je ono vreme kada je rađen prostorni plan, kada je definisana trasa. Sad kada su urađeni projekti, kada su obavljeni tenderi, kada su uvedeni izvođači, ja mislim da to nije relano – ocenio je ministar Antić.

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović kaže da su radovi već počeli i da nema promene.

- Nema druge trase, postoji samo jedna trasa. Koridori su zaduženi da rade isključivo u skladu sa zakonom i po projektu. Projekat je gotov, projekat je započet, izvođači su uvedeni ovih dana, ugovor je potpisan. Izlaz će biti na 1,8 km od sela Predejane, izuzetno kvalitetno će biti urađen – kazao je Đurović.

Meštani Predejana i predstavnici leskovačke lokalne samouprave, tri godine traže da se kod Predejana ne gradi tunel, već predlažu trasu koja prolazi pored naselja. Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović u više javnih nastupa je tvrdio da je trasa koju predlaže grad Leskovac, jeftinija i bolja.

- Ja to ponovo ponavljam da mi predlažemo trasu koja je za više od 10 miliona evra jeftinija od one sa tunelom. Molimo više godina da se o tome održi javna rasprava, pisao sam svim mogućim ministrima prošle i sadašnje vlade i niko ozbiljno nije uzeo da razmatra naš predlog. Ako se izgradi tunel kod Predejana, 13 naselja oko te varošice biće odsečena od sveta i ljudi će se iseliti – komentariše Stefanović.

Pored Stefanovića i meštani su na više skupova tražili od nadležnih da promene trasu auto-puta kod Predejana.

 

Komentari: 1

Milos 09.10.2013 19.59.10

Tunel u klisuri, BRAVO!

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;