Proizvođači izolacionih proizvoda u Srbiji traže bolji tretman

02.10.2013. | Tanjug

Srpski proizvođači izolacionih proizvoda zatražili su danas da domaća preduzeća na tenderima imaju isti tretman kao i strane firme koje konkurišu za isti posao u Srbiji. Preduzaća proizvođača izolacionih proizvoda na bazi poliuretana imaju mnogo problema prilikom javnih nabavki i učešća na tenderima, jer su domaće firme u drugom planu, rečeno je na sednici grupacije tih kompanija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Prilikom dobijanja poslova, čak se forsiraju strane firme, koje kasnije za izvršenje poslova angažuju mala domaća preduzeća, simbolično ih plaćajući, navedeno je u saopštenju PKS-a. Članice ove Grupacije posebno imaju probleme zbog primene novog zakona o plaćanjima jer, kako je istaknuto, niko nema novca, a svi traže robu. Zbog toga se ulazi u visoka kreditna zaduženja, pa je novac veoma skup i kredit "pojede" svu dobit.

Ukoliko se tako nastavi, preduzećima, članicama ove Grupacije, preti opasnost da potpuno nestanu, a u tom slučaju Srbija će morati da uvozi robu koju oni proizvode. Proizvođači izolacionih materijala zatražili su od nacionalne asocijacije privrede da im pomogne da u kontaktu s Vladom Srbije reše nagomilane probleme, kako bi se sačuvala ova djelatnost koja zapošljava mnogo radnika, navodi se u saopštenju.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...