INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinju radovi na Koridoru 11

24.07.2013. | Tanjug

Prvi radovi na izgradnji Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga počeće u narednih nekoliko meseci, a kineska "Shandong Highspeed Group" već traga za domaćim podizvođačima, rečeno je u Ministarstvu građevine.

- U narednih mesec dana očekujemo da Kinezi dostave nacrt finansijskog ugovora o kreditiranju tog posla i nakon što ga Ministarstvo finansija i Eksim banka Kine potpišu radovi treba da počnu u roku od tri meseca – izjavio je državni sekretar u Ministarstvu građevine Miodrag Jocić.

On je kazao da će u drugoj polovini godine biti izvođeni uglavnom pripremni radovi, što će zavisiti i od vremenskih uslova tokom hladnijih meseci, i da je verovatnije da kineski izvođač krene sa ozbiljnim radovima tek iduće godine.

Jocić je naveo da kineska "Shandong Highspeed Group", prema ugovoru, ima rok za izgradnju od 34 meseca plus tri meseca za početak radova, koji se računaju od trenutka potpisivanja finansijskog ugovora. Prema njegovim rečima, kineski partneri treba da ispoštuju neophodne finansijske procedure za realizaciju tog kredita, što je malo usporilo početak gradnje.

Državni sekretar je rekao da se kineska "Shandong Highspeed Group" već raspituje za domaće firme, sa kojima ima neformalne kontakte oko buduće saradnje, s obzirom da je ugovorom predviđeno da kineska kompanija obavi 51% radova, a ostalo srpska preduzeća.

Kineska kompanija će, kao je rekao, angažovati radnike iz Srbije i za svoj deo poslova, tako da će biti mnogo veće učešće domaće radne snage nego što je predviđeno. Jocić je napomenuo da će slično biti kao na projektu gradnje mosta Zemun-Borča, gde je angažovano oko 60 odsto lokalnih firmi.

 

Komentari: 1

Ostoja 31.07.2013 18.19.14

Zaposlite našu omladinu! Ona je dobra, ako smo fer i pravi roditelji prema njima.

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;