INFONET-468X60-BANNER

Potpisan ugovor o rekonstrukciji KC "Niš"

18.07.2013. | Tanjug

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović potpisala je sa predstavnicima kompanije INSO ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra "Niš". Kompletna rekonstrukcija koštaće 31,5 miliona evra, radovi će početi najkasnije za mesec dana, a rok za završetak je 32 meseca.

Ministarka zdravlja je podsetila da je 2008. godine napravljen ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom, koji je ratifikovan u Skupštini Srbije 2009. godine i da je rok za završetak radova bio 2012. godina, kao i da se prošle godine, kada je došla na mesto ministra zdravlja, suočila sa činjenicom da ni projekti nisu završeni.

Ona je najavila da će do kraja godine biti završeni svi projekti, a da će sa rekonstrukcijom kliničkih centara u Kragujevcu i Novom Sadu početi sledeće godine, a da je realno da rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije u Beogradu počne 2015. godine.

Ministarka zdravlja je naglasila da će rekonstrukcijom KC "Niš" oko dva miliona građana, koji prema njemu gravitiraju, dobiti 46.000 m2 prostora, 17 novih operacionih sala, nov prostor za Urgentni centar, bolje uslove za dijagnostičke procedure. Na obnovi će kao podizvođači radova biti uključene i građevinske firme iz Srbije i na taj način je, kako navodi Đukić Dejanović, uposlena i građevinska operativa iz Srbije.

Predsednik italijanske kompanije INSO Alberto Lang naglasio je da je ovo preduzeće specijalizovano za izgradnju i opremanje zdravstvenih ustanova i da je na svetskom nivou na trećem mestu što se tiče uspeha i iskustva. On je naglasio da je ovoj kompaniji projekat rekonstrukcije KC "Niš" veoma važan i da se nada da je ovo samo početak saradnje.G

Glavni izvršni direktor kompanije INSO Fabricio Puchareli dodao je da je rok za završetak radova 32 meseca i da će dugogodišnje iskustvo u ovim poslovima na kraju dati "odlične rezultate na projektu". Evropska investiciona banka za projekat "Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji", odobrila je pod povoljnim uslovima Srbiji kredit od 150 miliona evra.

 

Komentari: 1

Mladi gradjevinac 25.07.2013 23.16.34

Je l' mogu da dobijem informaciju, ako neko zna, koje ce firme iz Srbije da ucestvuju u ovom projektu? Moze li nekako drzava da pomogne pri uposljavanju mladih gradjevinaca? Ovo je jedinstvena prilika da se mladim ljudima na jugu Srbije pruzi sansa da sticu iskustvo a i pruzi mogucnost da ostanu upravo u jednom od najnerazvijenijih delova Srbije i kasnije i sami pomognu njegovom razvitku.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;