INFONET-468X60-BANNER

Doneta odluka o restruktuiranju "Petrohemije"

02.06.2009. | Beta

Upravni odbor HIP "Petrohemije" Pančevo odlučio je juče (1. jun 2009. godine) da počne restrukturiranje kompanije, izjavio je generalni direktor te fabrike Slobodan Adžić.

Adžić je agenciji Beta rekao da će biti osnovan tim koji će činiti članovi tog upravnog odbora, Vlade, "Naftne industrije Srbije" i sindikata radi izrade programa za restrukturiranje kako bi se održala proizvodnja.

Adžić je naveo da je posle sednice Skupštine akcionara i novog UO kompanije "jasna namera" Vlade da "Petrohemija" "izađe iz dugova i nastavi rad".

- Kompanija je već pojela svoj kapital i bankrotirala, ali očigledno da Vlada kroz restrukturiranje i nalaženje strateškog partnera želi da pomogne "Petrohemiji" da opstane" dodao je Adžić.

Adžić je rekao da je "prvi zadatak da se smanji opasnost od naplate 200 miliona evra duga poveriocima i da se dugovi smanje prodajom pojedinih delova kompanije".

- Sledeći korak je pronalaženje strateškog partnera, ali tek pošto se dugovi smanje na podnošljiv nivo - dodao je direktor "Petrohemije".

Predlogom restrukturiranja predviđeno je i smanjenje plata i otpuštanje oko 500 radnika uz otpremnine.

Za vreme današnje sednice Skupštine akcionara i UO "Petrohemije" ispred kapija fabrike protestovalo je oko 200 članova Samostalnog sindikata zahtevajući da se predlog restrukturiranja poništi.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;