Mrkonjić: Nisam za oduzimanje posla Alpini ako krene da radi (video)

12.02.2013. | Tanjug

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da nije za oduzimanje posla „Alpini” na Koridoru 10, između Pirota i Dimitrovgrada, ako ta kompanija nastavi radove početkom građevinske sezone. Ako to „Alpina”, ipak, ne učini ili opet počne da kasni, moraćemo da je sklonimo sa gradilišta na tom važnom delu istočnog kraka Koridora 10, rekao je Mrkonjić.

„Ima nekoliko velikih preduzeća na Koridoru 10, među kojima je i Alpina, koja je uzela nekoliko velikih poslova i nijedan nije završila onako kako treba. Znamo mi da ima i dopunskih i neočekivanih radova koji nisu bili predviđeni ugovorom, ali to sve treba da bude verifikovano od stručnih ljudi iz Koridora Srbije i nadzora”, naveo je ministar.

Mrkonjić je kazao da je država primorana da „stvar zaoštri da bi posao bio gotov”.

„Ponavljam da je rok za završetak gradnje Koridora 10 do početka 2015. godine i do tada koridor mora da bude gotov, barem onaj krak koji ide prema Istanbulu (Niš - Dimitrovgrad)”, istakao je on.

Mrkonjić je izrazio uverenje da će „Alpina” nastaviti radove, s obzirom da je dostavila svoj program o tome “Koridorima Srbije”. Ministar saobraćaja je kazao da je generalno zadovoljan kako su sprovođeni tenderi za Koridor 10, ističući da je Srbija poštovala sve predviđene procedure Svetske banke i dve evropske banke (EBRD i EIB).

“Ali kontrolu realizacije tih ugovora moramo da zaoštrimo. Neće više biti tolerancije prema izvođačima radova, bez obzira odakle dolaze, ako ne prate obeveze iz ugovora za rokove i kvalitet”, naglasio je Mrkonjić.

On je kazao da su oni sa najjeftinijim ponudama dobijali posao i da su to uglavnom bila strana preduzeća, ali da se sada sve više probijaju i naše građevinske firme.

 
Share |

Komentari: 1

dejan 12.02.2013 21.57.16

Alpina će sigurno završiti posao do 2015 na koridoru 10, ali niko ne pita izvođače na iskopu tunela kada će oni završiti. Slučajno znam da iskop tunela ide 1,2m dnevno, a ukupna dužina tunela je oko 1.500m (jedna traka), pa sami izračunajte. Autoput pre 2020. neće biti gotov...

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...