Ministarstvo građevinarstva pokrenulo inicijativu za promenu statusa zgrade Generalštaba

04.02.2013. | E-kapija

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma pokrenulo je inicijativu Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture da se zgrade Generalštaba vojske Srbije u ulici Kneza Miloša u Beogradu, koje su 2005. godine proglašene za kulturno dobro, obrišu iz registra kulturnih dobara, u cilju preduzimanja neophodnih sanacionih mera, saopštilo je to ministarstvo.

U skladu sa ovlašćenjima propisanim u Zakonu o ministarstvima, Republička građevinska inspekcija izvršila je vizuelni inspekcijski pregled zgrade Generalštaba vojske Srbije u Beogradu koja je oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine. Konstatovano je da se delovi zgrade prema Nemanjinoj ulici mogu urušiti u slučaju elementarnih nepogoda što predstavlja neposrednu opasnost za život i zdravlje ljudi, odnosno bezbednost saobraćaja. Time se predlaže vlasniku objekta da po hitnom postupku preduzme sve potrebne mere na objektu, odnosno pomenutom delu zgrade, u cilju otklanjanja eventualne neposredne opasnosti, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, prilikom nedavne posete Beogradu šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed pomenuo je ideju o izgradnji luksuznog hotela na mestu gde se nalazi urušena zgrada Generalštaba u Beogradu.

 
Share |

Komentari: 1

Snežana 12.02.2013 21.27.51

Može, samo da vrate predjašnji izgled po projektu prof. Nikole Dobrovića.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...