"Planum" i "Minel inženjering Eving" rekonstruišu platformu za avione na Aerodromu "Nikola Tesla"

14.01.2013. | Beta

Posao rekonstrukcije i dogradnje betonske platforme C za parkiranje aviona na Aerodroma "Nikola Tesla" vredan 294 miliona dinara dobile su dve domaće firme. Kako je saopštio beogradski aerodrom, na tenderu je izabrano da građevinske radove uradi domaće preduzeće "Planum", a ugradnju elektro-opreme i instalacija "Minel inženjering Eving".

Ukupna vrednost ugovorenog posla iznosi 294 miliona dinara, što će Aerodrom "Nikola Tesla", kako je istakao, finansirati iz sopstvenih prihoda, bez zaduživanja. Radovi će biti započeti krajem februara, a završeni tokom letnje sezone i biće organizovani tako da ne utiču na dinamiku i bezbednost odvijanja aviosaobraćaja, naveoo je Aerodrom "Nikola Tesla".

Rekonstrukcijom i dogradnjom platforme C Aerodrom "Nikola Tesla" dobiće četiri nove parking pozicije za avione. Izgradnjom ovih tzv. Otvorenih pozicija naročito se unapređuju prihvat i otprema letova regionalnog aviosaobraćaja. Površina novoizgrađene betonske ploče će, kako se ističe, biti 26.000 kvadratnih metara, što odgovara veličini četiri fudbalska terena.

Na ovaj način će se ukupan kapacitet za smeštaj vazduhoplova na beogradskom aerodromu povećati 17%, čime će se ispratiti trend stalnog povećanja obima saobraćaja poslednjih godina. Površina za parkiranje vazduhoplova biće opremljena svetlosnom i drugom signalizacijom za korišćenje u uslovima smanjene vidljivosti.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji platforme C samo su deo ukupnih infrastrukturnih ulaganja Aerodroma "Nikola Tesla" od oko 40 miliona evra u naredne tri godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!