INFONET-468X60-BANNER

Projekat beogradskog metroa u Istanbulu

26.11.2012. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Dragan Đlas i gradski menadžer Aleksandar Bijelić predstavili su na Biznis forumu za Jugoistočnu Evropu u Istanbulu projekat beogradskog metroa, a renomirane svetske kompanije pokazale su veliko interesovanje za uključivanje u njega.

Kako je danas saopšteno iz Gradske uprave, posebno interesovanje za uključivanje u taj projekat pokazale su dve kompanije koje trenutno grade metroe u Istanbulu i u Aziji.

Delegacija Beograda prezentovala je i velike infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja koji su realizovani u Beogradu poslednjih godina, među kojima su izgradnja Mosta na Adi, mosta u Obrenovcu i mosta Zemun-Borča, koji se trenutno gradi, kao i kompletna rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra i izgradnju obilaznice oko Beograda.

Đilas i Bijelić su u prethodna tri dana na Biznis forumu najavili i nove projekte važne za razvoj Beograda u godinama koje dolaze, kao što je izgradnju nove autobuske stanice na Novom Beogradu i formiranje industrijskih zona koje će poslužiti za dolazak direktnih stranih investicija.

U organizaciji Biznis foruma učestvovali su, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Međunarodna finansijska korporacija koja je deo Svetske banke, razvojni program UNDP…

Konferenciji su, osim predstavnika Beograda, prisustvovali i ministarka za regionalni razvoj Bugarske Lilijana Pavlova, zamenik ministra energetike i prirodnih resursa Turske Hasan Murat Merkan, izvršni direktor EBRD za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Žan-Mark Peteršmit, predsednik Banke za crnomorsku trgovinu i saradnju Andrej Kondakov i mnogi drugi.

 

Komentari: 1

arhitekta 05.12.2012 12.31.27

Bilo bi pristojno da su ipak prvo u Srbiji /odnosno u Beogradu predstavili projekat.
Da li je uopste vazno sta misle korisnici tog buduceg metroa,da li je misljenje strucne javnosti Srbije uopste relevantno za predstavnike grada ?
Ko je i kada uradio projekat?
Da li je projekat bio javno prezentovan u Srbiji/Beogradu?
Metro ce finansirati poreski obveznici ,a kada nesto placate red je da vam pokazu robu koju cete kupiti i za koju cete dati novac.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;