INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Francuski "Sen-Goben Veb" kupio "Karbon" iz Topole

14.11.2012. | Tanjug

Francuska kompanija "Sen-Goben Veber" (Saint Gobain Weber), jedan od vodećih svetskih proizvođača građevinskih materijala objavila je danas da je kupila privatnu fabriku "Karbon" iz Topole, a iznos akvizicije je poslovna tajna.

"Karbon" trenutno ima oko sedamdeset radnika, a predstavnici "Sen-Goben Vebera" su istakli da neće biti otpuštanja, već novih zapošljavanja i najavili ulaganja, između ostalog, i u renoviranje postojećih pogona.

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović istakla je da će ulazak te renomirane kompanije u Srbiju doneti novi kvalitet, ne samo u asortimanu građevinskog materijala, već i prenošenju znanja na domaće stručnjake u toj oblasti. Kalanović je izrazila očekivanje da će ulazak "Sen-Goben Vebera" u Srbiju značiti ne samo "odškrinuta, nego otvorena vrata" za dolazak drugih svetskih kompanija u našu zemlju.

Generalni direktor "Sen-Goben Vebera" Srbija Milan Lukić podsetio je da ta kompanija u Srbiji posluje već petu godinu kroz tri ćerke kompanije – "Isover", "Rigips" i "Veber" koji zapošljavaju više od 100 radnika, od kojih većina radi za "Veber". On je rekao da "Sen-Goben Veber" prodaje proizvode za fasade, lepila za keramiku, fug mase i proizvode za unutrašnje radove ne samo na tržištu Srbije, već i u okolnim zemljama – Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj...

Lukić je napomenuo da je pre poslednje kupovine fabrike u Topoli, ta kompanija investirala 2007. u Apatin i 2008. godine u Novom Sadu. On je rekao da je "Sen-Goben Veber" u Srbiji lane ostvario promet od 10 miliona evra, a "Karbon" iz Topole sedam miliona evra, pa očekuje da će ukupan ovogodišnji promet posle akvizicije iznositi oko 17 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;