Završetak plana restrukturiranja drvnoprerađivačke industrije "Savremeni dom" iz Kruševca do 1. decembra

02.11.2012. | Tanjug

Plan restrukturiranja drvnoprerađivačke industrije "Savremeni dom" iz Kruševca biće završen do 1. decembra i podrazumeva isplatu obaveza prema državi, javnim preduzećima i zaposlenima, kao i ulaganje u pogon impregnacije rečeno je 1. novembra u ovom preduzeću.

Rukovodstvo ove industrije očekuje da će "Savremenom domu", nakon prodaje imovine ostati od 300.000 do 500.000 evra i ta sredstva će biti iskorišćena za investiranje u pogon impregnacija, pre svega železničkih pragova.

- Smatramo da će se time završiti resktrukturiranje i da će "Savremeni dom" postati mala kompaktna firma sa 50 radnika koja će obavljati poslove impregnacija - kazao je Ljubomir Šubara zastupnik kapitala.

Podsetivši da "Savremeni dom" poseduje 38 hektara zemljišta u industrijskoj zoni, Šubara je izrazio uverenje da se ovo preduzeće ipak nalazi u boljoj situaciji od drugih preduzeća u restrukturiranju jer vrednost imovine prevazilazi sve obaveze.

- Imamo i interesovanja različitih investitora, uglavnom iz Italije. Postoji zaintresovanost za kupovinu dela zemljišta sa objektima za proizvodnju nameštaja, a takođe postoji i potencijalni investitor za proizvodnju peleta - kazao je Šubara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...