Sajmovi građevinarstva i biznisa od 26. do 30. septembra u Budvi

25.09.2012. | E-kapija

Sajmovi građevinarstva i biznisa biće održani od 26. do 30. septembra na Jadranskom sajmu u Budvi. Na sajamskim manifestacijama, predstaviće se direktno ili preko svojih zastupnika, preko 100 učesnika koji će prezentovati proizvode i usluge iz 20 zemalja: Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Francuske, Holandije, Hrvatske, Italije, Japana, Kine, Makedonije, Mađarske, Nemačke, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Španije, Švedske i Crne Gore.

Kako je saopštio Jadranski sajam, ono što posebno raduje, jeste da će ove godine na Sajmu nastupiti oko 30% novih izlagača koji po prvi put predstavljaju svoje proizvode i usluge na tržištu Crne Gore. Sajam građevinarstva pratiće izuzetno kvalitetan program koji će obuhvatiti stručna predavanja, prezentacije, okrugle stolove.

Peta sednica Odbora Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održaće se u sredu, 26. septembra sa početkom u 14.00 sati. U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, na 34. Sajmu građevinarstva biće održana prezentacija Akcionog plana – kako pristupiti usvajanju Eurokodova. Akcioni plan počeo je da se radi 1. maja, a planira se da će biti završen u narednih osamnaest meseci.

Unija poslodavaca organizovaće okrugli sto na temu "Zakon o javnim nabavkama i njegova primena u sektoru građevinarstva", dok će u organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Crne Gore ( ACEM ) biti održan okrugli sto "Primena FIDIC standarda ugovaranja".

Fondacija za spomenike i lokalitete Crne Gore "ELAart" iz Podgorice, organizovaće prezentaciju "Inicijativa za uspostavljanje zaštite Stare varoši, kandidovanih od strane "ELAart"-a i Društva prijatelja Podgorice.

Svečano otvaranje 34. Sajma građevinarstva i 14. Sajma biznisa, održaće se u sredu, 26. septembra sa početkom u 11h. Posetu ovom Sajmu najavili su zvaničnici i privredne delegacije stranih država. Za izuzetan nastup na Sajmu biće dodeljeno tradicionalno priznanje Expo trophy, a posetioce očekuje nagradna igra.

Radno vreme sajma, od 10 do 19h.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...